E-Devletin ücretsiz okulu BTK Akademi Son Dakika Flaş Haberler

Özellikle gençlere yatırım yapan ülkemiz, yazılım gibi alanlarda eğitimlerini sürdürüyor. Son olarak “Bilginin Adresi” sloganıyla yola çıkan BTK Akademi, bilgi teknolojileri sektörüne yönelik konularda eğitim almak isteyenler için yaz kamplarını başlattı. Bu anlamda yaptığımız çalışmaları her geçen gün daha da
hızlandırarak ve güçlendirerek ilerliyoruz” ifadelerini kullandı. GÖNÜLLÜ EĞİTMENLİK İÇİN ÖN LİSANS ŞARTBTK Akademi ücretsiz olarak düzenlediği eğitim sertifika programlarıyla, kamu ve özel sektörün ihtiyacı olan kaliteli iş gücünün üretilmesine katkı sağlamayı hedefliyor. BTK Akademi Eğitmen Gönüllüsü olmak için en az ön lisans mezunu olunması ve sitedeki formu doldurarak başvuru yapılması gerekiyor. Kullanıcılar btkakademi.gov.tr  adresine giriş yaptıklarında, online yazılım, programlama, siber güvenlik, dijital tasarım, kişisel gelişim, güvenli internet, telekominikasyon, regülasyon, sertifika programları gibi kategorilerdeki eğitimlere ücretsiz bir şekilde ulaşabilecek.

Programın açılışında teknoloji sınıflarında verilen
eğitimlerin öneminden bahsedildi. BTK Akademi, siber alanda yetenekli gençleri keşfetmek ya da eğitmek üzerine çalışmalar yapan bir okul. Ankara’da bulunan binasında, yapılan başvurular gerçekleştirilen sınavlar ile siber içerisine dahil bir çok alanda nitelikli personeli ile eğitim vermektedir. Oluşan ya da başka görüşlere göre oluşturulan yeni Dünya’ya göre, teknolojik aletleri kullanmak, yazılım bilgisine sahip olmak ve teknolojik sistemleri yönetmek bir ihtiyaç haline geldi. YÖK Başkanı Özvar, buradaki konuşmasında, son yıllarda, başta yapay zeka olmak üzere bütün dünyada dijital teknolojilerde son derece büyük gelişmeler ve dönüşümler gerçekleştiğini anlattı. BTK Akademi ve 1 Milyon İstihdam uygulamaları arasındaki entegrasyon sayesinde kullanıcıların btk akademi üzerinden aldıkları eğitimlerin ve kazandıkları yetkinliklerin istihdam uygulaması içerisindeki özgeçmişlerine yansıtılması sağlanacaktır.

Yazılardan ilk haberdar olun!

CV havuzunda ihtiyaca göre nitelikler filtrelendiğinde alınan ve tamamlanan bu eğitimler işverenlere önemli bir referans olacaktır. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, “Ortaokul, lise ve üniversite çağındaki tüm gençlerimizi BTK Akademinin ücretsiz eğitimlerinden faydalanmaya, yararlanmaya davet ediyoruz” dedi. Burada yapay zeka destekli kullanılan bir program ile doğadaki ceylanlar diğer hayvanlardan ayrıştırılarak tespit ediliyor.

Son İncelediğiniz Kampanyalar

Pchocası ailesi olarak 2015 yılının Şubat ayında hizmete ve yayın hayatına başladık. Bunlar oyunlar, donanımlar, mobil yazılımlar, otomobil, sektörel haberler ve sosyal medya gündemleri gibi güncel ve kaliteli içeriklerdir. Teknopark İstanbul’da bulunan ofisimizdeki Ar-Ge Laboratuvarı’nda dinamik ve azimli bir Ar-Ge ekibimiz var. Farklı illerden öğrencilerin katıldığı, 2 Şubat’ta sona erecek kamp süresince gençler, Kocaeli’nin tarihi ve kültürel mekanlarını görme fırsatı da bulacak. “Bu noktada, BTK Akademi tarafından verilen derslerin kredilendirilmesi düşüncesi ortaya çıkmış, konuyla ilgili YÖK ile BTK arasında bir işbirliğinin ciddi faydalar sağlayacağı değerlendirilmiştir. Yapılan görüşmeler olumlu şekilde ilerlemiş ve protokol imza aşamasına gelmiştir. BTK Akademi’de istediğiniz kategoride siz uygun olan, başlangıç, orta, ileri ve herkes için, eğitim seviyelerinden dilediğinizi seçebiliyorsunuz.

Üniversitelerin ilgili bölümünden öğrencilerin katılabileceği bu eğitim kampından faydalanmak isteyenler öncelikle çevrim içi kayıt oluşturacak. Daha sonra btkakademi.gov.tr üzerinden ön koşul eğitimlerini tamamlayacak ve yine aynı web sitesi üzerinden düzenlenecek sınavdan yüzde 70 oranında başarı sağlaması istenecek. Başarılı olanlar İstanbul Marmaracık Gençlik Kampı Merkezi’ndeki kampa katılmaya hak kazanacak. EĞİTİME 1 MİLYON 175 BİN 41 KİŞİ KATILDIBTK Akademi’nin online eğitim platformuna girdiğinizde sizi farklı alanlarda 9 kategoride toplanan eğitimler karşılıyor. Bu kategoriler toplamda 110 bin 411 dakikalık 218 çevrim içi eğitimi içeriyor.

Yüz yüze eğitimlere tüm üniversite öğrencileri ve bu eğitimlerden bazılarına yeni mezunlar katılabiliyor. En yüksek puanı alan ilk 25 kişi, yaklaşık 4 hafta sürecek eğitime katılma fırsatı elde edecek. Türkiye’den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.

Demek istemediğim tabirle, bir hackerın temel taşlarını oluşturacak bir çok veri var. Ülkemizde son zamanlarda hızlıca gelişmekte olan uzay endüstrisinin RHA ve TVAC test ihtiyacını karşılayabilmek, bu hizmetlerin mümkün olduğunca yerli bir şekilde yapılarak, kaynaklarımızın verimli şekilde değerlendirilmesini sağlamak bizim önem verdiğimiz faaliyetlerimiz arasında yer alıyor. MRADSIM, madde ve radyasyon etkileşimlerini simüle eden bir yazılım paketleri bütünü olup hem uzay radyasyonun hem de yeryüzündeki doğal ya da insan yapımı kaynaklı radyasyonun elektronik, elektromekanik ve yaşayan organizmalar üzerindeki etkilerini, içinde bulunan fizik kütüphaneleri ile detaylı bir şekilde simüle ediyor.

Ar-Ge ekibimizin bir kısmı yapay zekanın ürünlerimize entegrasyonu ile ilgili çalışıyor. Uraloğlu, ayrıca BTK Akademi eğitimlerine katılan kişilerin
eğitim sürecinin sonunda sertifika almaya hak kazandığını
belirterek, “Yerel ve global çapta çalışan firmalarla iş birliği
yaparak eğitimler düzenliyoruz. BTK Akademi’de sunmuş olduğumuz
eğitimler ve kariyer fırsatları ile istihdamı destekliyoruz.

Hatta, Türksat 6A uydusunun radyasyon analizleri de bu programın ilk versiyonları ile yapıldı. Inovatif Radyasyon Dedektör Sistemleri’ni (IRADETS), 2013 yılında Teknopark İstanbul’da kurduk. Uzay, savunma sanayi ve sağlık endüstrileri alanlarında faaliyet gösteriyoruz. Firmamızın çalışma alanları içinde, uzay ve yeryüzü sistem ve projeleri için radyasyon dedektörleri geliştirmek, radyasyon-madde etkileşimi simülasyonlarını yapmak ve bu simülasyonlar için yazılım geliştirmek bulunuyor. Ayrıca uzay sistemlerinde aranan yeterlilik şartları için radyasyon dayanıklılık testleri ve uzay şartları (vakum ve sıcaklık) testleri danışmanlık hizmetleri de var. SİBER GÜVENLİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLENECEKGençlik ve Spor Bakanlığı, BTK Akademi ve Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) iş birliğinde 1-9 Mart 2023 tarihleri arasında Siber Güvenlik Kampı düzenlenecek.

BTK Akademi, online eğitim çalışmalarına virüs nedeniyle hız kazandırdı ve çok başarılı bir sistem oluşturdu. Özellikle siber güvenlik alanında meslek hedefleyenler, yazılıma ilgisi olanlar ve yeteneklerini iyiye yönelik kullanmak isteyenler için çok iyi bir platform diyebilirim. BTK Akademi’nin 2020 yılı Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip
Erdoğan’ın da katılımıyla BTK Ana yerleşkesinde halkın hizmetine
açıldığını hatırlatan Uraloğlu, “Portalımızın bugün itibari ile
kayıtlı 1 milyon 848 bin 837 kullanıcı bulunuyor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart
Scroll to Top